Meny

Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:

Heureka

Århundradet 300 f.Kr. var guldåldern i grekisk kultur. Även om den grekiska mytologin fortfarande var stark växte en tradition av filosofi och matematik fram som skulle komma påvärka årtusenden av kultur och vetenskap.
Efter århundraden av inbördeskonflikter enades tillslut de grekiska stadsstaterna av den makedoniska kung Filip JJ efter lagom doser smicker, utpressning och våld. Kort efter att han påbörjade planer för en invasion av ärkefienden Persien mördades han abrupt av en av sina livvakter på en teater under sin dotters bröllop. Den som efterträdde honom skulle komma bli en legend.
Heureka eller Den gudomliga komedin eller Alexandra den lilla eller Filosofernas filosofiska filosofika är ett lulespex som utspelar sig då en ny kung ska krönas för alliansen mellan stadsstaterna i det antika Grekland.
Arvtagerskan Alexandra den lilla är dock ännu inte redo att axla ansvaret att styra helt rike. Därför utser oraklet i Delphi som i frånvaro av en monark att sköter i stort sett den grekiska stadsaparaten, de tre filosoferna Sokrates, Aristoteles och Arkimedes till att bli hennes lärare. Dessa tre är dock varken särskilt pedagogiska eller intresserade av undervisning och anser sig oftast ha viktigare saker för sig. Däremot gör hemmafrun Dite sitt bästa för att det ska gå bra för Alexandra. Efter att ha dragit sig tillbaka från att vara kärleksgudinnan försöker Dite göra världen till en bättre plats, men man kan inte säga upp sig som gudinna hur som helst därför har Athene skickats för att hämta tillbaka henne till Olympen

Karaktärer

Alexandra den lilla

Ung arvtagerska till ett imperium. Är lika stor i behov av att finna sig själv som att möta omgivningens krav.

Aristoteles

Filosof som vill få in sitt namn i historieböckerna. Gör sitt yttersta för att bevara sin image

Arkimedes

Ambitiös problemlösare och filosof som försöker förstå hur världen fungerar. Övriga livsaspekter är något nedprioriterade.

Hemmafru Dite

Personifierad gud som tappat hoppet på kärleken och att vara vårdnadshavare.

Melpomene och Polyhymnia

Muserna, odödliga döttrarna till Zeus, som extraknäcker som hjälpredor i oraklets tempel. Osynliga för vanliga dödliga.
Melopomene är tragikens och lyrikens musa, som inte drar sig för att skapa sina egna dramer. Polyhymnia är dansens och geometrins musa. Hon gillar ordning och reda. Och Oraklet.

Oraklet i Delphie

Orakel, skolminister, den grekiska akademiens ständiga sekreterare samt representant för de flesta andra statliga institutioner. Ser till att systemet och byråkratin är i toppskick.

Pallas Athe

Gudinna sliten från sina vanliga uppdrag för att leta reda på en bortsprungen kollega. Minst sagt Irriterande!

Platon

Filosof som grundat en egen akademi och nylige lanserat en serie populärfilosofiska föreläsningar.

Sokrates

Filosof på själslig resa på livets vindlande tankegångar. Ibland går dock inte interaktion med de världsliga ting som tänkt.

Medverkande

Dekor

Direktoriatet

Louise Sehlstedt
Madeleine Hellberg

Ensembeln

Kostym och Smink

Ljus

Manus

Orkestern

Pr

Spex-M

Gjord av svett och tårar, inget blod; men mest av webbgruppen 2005