Meny

Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:

Jakten på Dr. Livingstone

Den världsberömde upptäcksresanden och missionären Dr. David Livingstone har försvunnit spårlöst under en expedition i mörkaste Afrika, och en omvärld väntar oroligt på livstecken. Den inte fullt så världsberömde skjutjärnsjournalisten Henry Stanley ser chansen att rädda sin vacklande karriär genom att finna Livingstone. Uppdraget kanske verkar omöjligt, men vem skulle vara bättre lämpad för det än Mr. Stanley? Ingen, om man frågar Stanley själv. Och säger någon något annat så har de fel!

Tillsammans med sin tålmodiga fru Victoria och sin något bräckliga brorson Jacob startar Stanley sin djungelexpedition. Under färdens gång kommer de att stöta på mer eller mindre civiliserade urinvånare, och kulturkrocken kommer att påverka alla i grunden. Men kommer Stanley till slut att finna sin Livingstone, och få tillfälle att fälla sin odödliga replik?

Karaktärer

Dr. Livingstone

Dr. Livingstone är faktiskt världens mest perfekta person. Han är en bris öknen, en flotte på havet, en sång i tystnaden och värme i kylan. Nästan för bra för att vara sann. Dr. Livingstone är föremålet för Mr. Stanleys expedition, dock är han lite svårfångad och dyker upp högst sporadiskt. En personlighet att sätta tänderna i skulle man kunna säga, åtminstone om man frågar Gwandoja. Det här är charmören med smör på, vännernas vänligaste vän och mannen ett intellekt bortom det mänskliga.

Gwandoja

Låt oss presentera Gwandoja, Sekeletus mamma och Mamushs farmor. En dement och underfundig kvinna som jämt är hungrig. Hon är av den gamla skolan och fäster inte någon större vikt vid om köttet är svenskt eller irländskt, bara det går att marinera. En kvinnlig Klasse Kock gone wild skulle man kunna säga, hon experimenterar hej vilt i köket och allt som oftast ses hon dansa, sjunga eller prata för sig själv. Hon anser sig vara gammal nog att inte behöva vare sig skämmas eller fråga om lov. Någonsin.

Jacob

Två spensliga och vita ben, förmodligen fulla av myggbett, bär upp denne unge man som också är Mr. Stanleys brorson. Jacobs uppgift är att assistera Mr. Stanley i hans arbete och lära sig av denne, något som inte alltid är så lätt. Redan i trean pratade han sju språk flytande och citerade Descartes på historielektionerna. Ett par decimeter nedanför Jacobs hjärna sitter ett känsligt och osäkert hjärta. Jacob är en sökare och filosof, på jakt efter sig själv och sin manlighet.

Mamush

Låt oss presentera Afrikas spralligaste inföding, en vilde i flera bemärkelser! Över en sommar har hans ben och armar blivit ungefär dubbelt så långa och han har därför lite svårt med finmotoriken. Mamush är djungelsnäll, han menar inget ont men ibland kan hans något primitiva beteende uppfattas som både avvikande och ouppfostrat. Han vill gärna bli vuxen och ansvarsfull – om han bara kunde lista ut vad de orden betyder… Mamush är som en bumbibjörn som full med bumbibjörnssaft och om man skulle likna Mamush vid en godis skulle han vara en lite annorlunda, men god, chokladkaka bestående av minst 85% kakao.

Mr. Stanley

Vem är det som sätter ”list” i ordet skjutjärnsjournalist? Inte är det den här killen i alla fall. Mr. Stanley har problem med det mesta och de flesta. Trots höga ambitioner och ett tålmodigt entourage har han svårt att åstadkomma det han mest av allt vill ha: ett präktigt scoop, ett yrkesmässigt erkännande och andras respekt. Som ett desperat försök att rädda sin karriär ger han sig ut i djungeln för att leta den försvunna Dr. Livingstone, ett uppdrag som han inte har råd att misslyckas med…

Sekeletu

Varje by har sin hövding och Sekeletu är den här byns överhuvud. Med fast hand och intuitiv intelligens tacklar den här diplomatiska djungelhövdingen både stora och små problem. Han har ett utpräglat sinne för rätt och fel och till karaktären är han nästan lite norrländsk; han säger inte mer än vad som behövs men när han väl öppnar munnen så är det något viktigt. Oftast har han fullt sjå med att hålla reda på sina oregerliga släktingar, som också utgör byns innevånare. Sekeletu är gästfri och vänlig, men absolut ingen man sätter sig på.

Victoria

Mr. Stanleys unga fru, som på alla sätt försöker få sitt äktenskap att fungera som hon en gång drömde att det skulle göra. En godhjärtad pärla som med kommunikation försöker lösa de oändliga knutarna på hennes och Mr. Stanleys äktenskapsband. Tänk er Oprahs hjärta, Alf Svenssons moral, Paris Hiltons uppsyn och Askungens lågmälda beslutsamhet - så har ni Vickan. Låt er dock inte luras av de tindrande ögonen eller den frikyrkliga moralen, någonstans under den präktiga skörheten vilar kanske en liten egensinnig hedning?

Medverkande

Dekor

Johan Tingström
Johanna Sandström
Mattias Gimbergsson
Max David Eriksson
Sandra Berg
Matilda Berglund Dekoransvarig
Tore Jakobsson Ljustekniker

Dokumentär

Joachim Koitsalu
Johan Gavelin
Carl Lindqvist Dokumentäransvarig

Ensemblen

Axel Hordnes
Caroline Berglund
Kristian Sundell
Kristin Cederby
Martin Frödin
Jenifer Johansson Koreograf
Linus Norlin Koreograf
Joakim Wennergren Regissör
John Axel Forsman Regissör
Robert Lundkvist Sekuletu
Erika Nilsson Sångrepetitör
Joakim Sandström Sångrepetitör

Manus

Johan Lindbergh
Johanna Wallin
Mattias Lundkvist
Tomas Johansson
Linda Forsberg Manusansvarig

Orkestern

Anders Salander
Andreas Niemi
Dan Sjöstrand
Erik Bränström
Joacim Gamme
Oskar Sannebro
Marcus Enered Ljudtekniker
Oskar Toftling Ljudtekniker
Michael Ottosson Orkesteransvarig

PR

Camilla Lundkvist
Johan Vall
Malin Marntell
Maria Ersson
Erik Bertilsson PR-ansvarig

Spexmästeri

Joakim Wedin
Lina Kinner
Jörgen Anderton Spexmästare

Staben

Matilda Berglund Dekoransvarig
Johan Karlsson Direktör
Rickard Sundström Ekonomiansvarig
Linda Forsberg Manusansvarig
Michael Ottosson Orkesteransvarig
Erik Bertilsson PR-ansvarig
Joakim Wennergren Regissör
John Axel Forsman Regissör
Jörgen Anderton Spexmästare
Erik Selin Sy- & Sminkansvarig

Sy & Smink

Charlotta Jönsson
Greger Svensson
Lenita Hellman
Martina Rasch
Niklas Sonestedt
Erik Selin Sy- & Sminkansvarig

Gjord av svett och tårar, inget blod; men mest av webbgruppen 2005